KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_enwell_stockholm_bergvarme/>

BERGVÄRME I STOCKHOLM

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

BERGVÄRME i täby, Danderyd & stockholm

Bergvärme blir mer och mer populärt, fler upptäcker bekvämligheten och besparingen det innebär att ha en bergvärmepump i bostaden. Trots att det är en hög initial kostnad så betalar den tillbaka sig då den sänker elkostnaderna rejält. I vissa fall så blir den löpande kostnaden för att värma upp huset en femtedel del av vad uppvärmningen kostat innan installationen. Här kommer du att få en presentation om när bergvärme kan vara ett lämpligt alternativ, hur den fungerar och vad du kan vänta dig av att leva med bergvärme. Tror du att bergvärme är rätt uppvärmning eller om du känner dig osäker på vilken värmekälla som är bäst i just ditt fall så är du välkommen att höra av dig till oss för en konsultation.

Enkelt liv med en bergvärmepump
Att leva med en bergvärmepump är enkelt. Du behöver bara ställa in önskad temperatur och boka service en gång per år för att förlänga livslängden och säkerställa maximal effektivitet länge. För att förenkla det ännu mer för dig så ingår service under den generösa garantitiden, och efter det rekommenderar vi att du tecknar ett serviceavtal med oss. På så sätt kan du vara säker på att din anläggning är i trygga händer och får optimal omvårdnad för att säkra din investering.

Det bästa valet för de flesta fastigheterna
Att installera en bergvärme är långsiktigt det bästa valet. Det som krävs är att du har vattenburen värme idag. Oavsett om det är via radiatorer eller golvvärme så fungerar en bergvärmepump utmärkt. Hur den vattenburna värmen värms upp idag spelar ingen roll, det är en ekonomisk investering även om du har fjärrvärme, elpanna eller ved idag. Du behöver inte heller ha en stor tomt, utan de flesta har möjlighet att borra för bergvärme, även radhus. Jämfört med andra värmepumpar så är det dyrt att installera bergvärme, men när den väl är på plats så kommer den minskade elräkningen i många år framöver att väga upp den initiala kostnaden. Med en så långsiktig investering så är det inte speciellt förvånande att det visar sig på värdet på fastigheten, ett hus med bergvärme är ett starkt säljarargument.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

stockholm stockholm bergvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.Fördelar med bergvärme

• Underhållsfri
• Driftsäker
• Ökar värdet på din fastighet
• Ger både värme och varmvatten
• Lång livslängd

 

För mer information kontakta:

Robert Östergren | Säljare Värmepumpar Nordöstra Stockholm
070-753 00 15 | robert.ostergren@enwell.se

Jimmy Berglund | Säljare Värmepumpar Nordvästra Stockholm
072-062 78 83 | jimmy.berglund@enwell.se

Calle Bergström | Säljare Värmepumpar | Södra Stockholm
076-765 73 77 | calle.bergstrom@enwell.se

Hur går man tillväga för att skaffa bergvärme?
Du börjar med att kontakta oss för att boka in ett första möte hemma hos dig. Då ser vi över förhållanden hemma hos dig för att avgöra att bergvärme är det optimala för ditt hem eller om det är något annat alternativ kanske passar bättre. Det som avgör är parametrar som tomt, läge, planlösning och värmesystemet som du har idag. Nästa steg är att vi tar fram en kalkyl med kostnad och besparing, därefter bestämmer du dig för att du vill satsa på att uppgradera ditt värmesystem. Själva installationen innebär att vi bokar en tid för borrning, vanligtvis är borrhålet max 220 meter djupt och tar en eller två dagar att få klart. När det är borrat så kommer våra installatörer och monterar och installerar själva värmepumpssystemet, även det tar inte mer än en eller två dagar. Tänk på att ev tillstånd att borra måste vara klara innan arbetet påbörjas, här bör man söka i god tid. Så snart det är installerat så kan du njuta av en problemfri och behaglig värme länge. Vi följer upp vårt jobb hos dig efter ungefär ett halvår för att se att bergvärmepumpen fungerar som förväntat.

Långsiktig investering
Borrhålet som värmepumpen tar värmen ur har en obegränsad livslängd, du kommer inte behöva borra nytt om du skulle byta värmepump. Själva värmepumpen kommer också hänga med i många år och har en generös garanti vilket gör att du kan känna dig trygg med din investering.

Tekniken bakom bergvärme
I borrhålet placeras en slang som är fylld med särskild vätska. Den här vätskan hämtar värmen ur borrhålet, denna värme passerar en kompressor och på så sätt höjs temperaturen så den går att använda till att värma upp ett helt hus. Systemet är slutet och samma vätska cirkulerar i systemet hela tiden. Du behöver inte byta den eller fylla på.

Bergvärme VS luft vatten - Vilken värmelösning är bäst?
Både bergvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar är bra uppvärmningsalternativ som skiljer sig i både pris och prestanda. Här nedanför reder vi ut vilken värmepump som passar ditt hushåll bäst.

Bergvärme vs luft/vatten
Ett bra inomhusklimat och effektiv uppvärmning är något som de flesta husägare kan placera på toppen av önskelistan, men hur vet du vilken metod som passar just ditt hem? Sverige är bäst i världen på att använda värmepumpar för att tillvara på och utnyttja de resurser som finns i miljön omkring oss. Här besvarar Keith Södergren några vanliga frågor som kan hjälpa dig välja rätt typ av värmepump för just dina behov. Hur sänker luft/vatten respektive bergvärme min energiförbrukning? En luft/vattenpump suger in utomhusluften och omvandlar energin till värme som värmer upp vatten som leds ut i elementen, golvvärme och varmvattenledningarna i huset. Detta ger en sänkning av energiförbrukningen på upp till 78%. Bergvärme tar tillvara på den lagrade solenergin i marken och leder in den i huset. Med en bergvärmelösning kan du spara in upp till 80% av din energiförbrukning.

"För ökad komfort och lägre energiförbrukning - satsa på bergvärme"

ENWELL STOCKHOLM
RING OSS GÄRNA PÅ 020-77 88 55

uppdatera din bergvärmepump

En bergvärmepump är ofta verksam i mer än två decennier. Men tekniken går snabbt framåt och det kan vara en smart ekonomisk investering att uppgradera en värmepump som närmar sig 15 år och äldre. Med tanke på att du inte behöver borra ett nytt hål på tomten så är det inte en lika stor kostnad som att nyinstallera. Vi kan hjälpa dig att räkna på vad det skulle innebära i kostnad och besparing att uppdatera din gamla värmepump till en ny. Med en ännu lägre elförbrukning än idag så finns det både pengar och klimatavtryck att spara.

både för miljön och ekonomin

Värmen som solen alstrar lagras i marken, för att komma åt värmen behöver man göra ett borrhål. Beroende på förutsättningarna och geografiskt lägen kommer hålet bli mellan 100 och 300 m djupt. Fördelen med att hämta värme från djupt nere i berggrunden är att det här hålls samma temperatur året om, vilket gör att din värmepump får samma förutsättningar oavsett årstid. En luftvärmepump däremot använder solenergi i utomhusluften, som faktiskt finns där även när det är minusgrader, men får då jobba betydligt mer för att skapa den värme som krävs. Med en luftvärmepump kan det också behövas stödvärme i form av el för att klara de riktigt kalla dagarna.

Passar även den lilla trädgården

Att borra för bergvärme är inte ett så omfattande ingrepp på din tomt som många tror. Hålet har en diameter på ca 15cm och täcks över när allt är på plats. De allra flesta kan borra på sin tomt, är du osäker så går det så klart bra att kontakta oss så tittar vi närmare på dina förhållanden för att avgöra om det går. En anmälan om tillstånd att borra kommer att behöva göras hos kommunen. Du kan göra det själv, annars kan vi hjälpa till även med detta.

Kundcase & FILMER

Ta del av berättelser från några av våra kunder.