KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvatten/>

 luftvattenvärmepumpar I STOCKHOLM

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luft-vattenvärmepumpar i stockholm

För den som redan har vattenburen värme är en luft/vattenvärmepump en valmöjlighet när värmesystemet ska uppdateras. Det innebär en lägre investeringskostnad än att till exempel borra för bergvärme men det är fortfarande möjligt att spara mycket el och därmed minska dina löpande utgifter. I den här texten reder vi ut begreppen och ger dig tips om vad som kan vara bra att tänka på om du fundera på en luft-vatten värmepump! När det är dags att uppdatera värmesystemet kan det innebära en stor kostnad. För den som redan har vattenburen värme så är en luft/ vattenvärmepump en bråkdel av kostnaden av att installera till exempel bergvärme. Men du kan fortfarande minska elräkningen med upp mot 50 procent, vilket gör att investeringen betalar tillbaka sig snabbt.

Enkel installation av luft-vattenvärmepumpar
Att installera en luft/ vattenvärmepump i ett hus som redan har vattenburen värme tar sällan mer än 1–2 dagar. Det är minimalt med åverkan på ditt hus och det behövs inga ingrepp på tomten så som det behövs med en bergvärmepump. Montering och installation görs av noga utvalda underleverantörer som alla är certifierade att utföra det jobb som behövs hos dig. Innan vi bokar ett datum för installation så kommer vi ut och tittar på förhållandena hos just dig och kommer med ett kostnadsförslag på den luft/ vattenvärmepump som passar dina behov. Den är redo att börja användas på en gång när den är installerad.

Vilka förutsättningar krävs för att skaffa luftvattenvärmepump?
Egentligen är det enda kravet att bostaden behöver ha vattenburen värme. Något som kan vara bra att ta med i beräkningen är att en luftvattenvärmepump fungerar bäst för hushåll i södra delarna av landet. Längre norrut kan ett komplement behövas den kallaste delen av året. Luftvattenvärmepumpen utvinner värme ur utomhusluften, detta går att göra även när det är minusgrader ute. Blir det alltför kallt tappar dock värmepumpen effektivitet och du behöver stödja den med någon annan värmekälla för att klara behovet. Man brukar säga att Götaland har bäst förutsättningar för en luft-vattenvärmepump, men det kan självklart finnas undantag från det.

Luft-vattenvärmepumpar är effektivare än bergvärme
De senaste åren så har luft-vattenvärmepumpar blivit effektivare. Om du bor i de södra eller mellersta delarna av Sverige så kommer en luft-vattenvärmepump att spara dig mer pengar än vad en bergvärmepump skulle göra.

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

stockholm stockholm luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.Luft-vattenvärmepumpars fördelar

• En komplett lösning för värme och varmvatten.
• Liten påverkan på fastigheten.
• Liten miljöpåverkan då den nyttjar solens värme.
• Fungerar även för att värma upp en pool.
• Relativt låg investeringskostnad.

.

 

En förenklad presentation av hur luft-vattenvärmepumpar fungerar
Som andra värmepumpar är det energi från solen som utvinns, i detta fallet hämtas den från utomhusluften. Värmepumpen består av två delar, den yttre delen drar in utomhusluft och utvinner värme ur den. Genom kompressorteknik höjs värmen så mycket att det blir tillräckligt för att klara uppvärmning av hus. Värmen överförs till den del av anläggningen som är placerad inomhus. Avståndet mellan de båda enheterna ska vara så litet som möjligt för att inte tappa alltför mycket effekt. Inomhusdelen i sin tur är ihopkopplade med ditt vattenburna värmesystem och här överförs värmen och sedan spridas till alla delar av huset.

Vad skiljer en luft/ vattenvärmepump och en luft/ luftvärmepump åt?
Som namnet säger så använder en luft/ vattenvärmepump luft för att värma upp vatten. En luft/luftvärmepump däremot värmer upp inomhusluften som cirkulerar genom en fläkt med lämplig placering i din bostad. Detta betyder att huset måste ha vattenburen värme vid installation av en luft-vattenvärmepump.

När passar en luft/vattenlösning bra och när passar det sämre?
En luft/vattenvärmepump passar hus som har vattenburen uppvärmning, det vill säga hus med vattenelement. Det finns lösningar för såväl småhus som för kommersiella verksamheter, utomhusenheten är i samma storlek som en byrå och tar därför liten plats på tomten. I ett hus med element som värms upp med el är luft/vatten en sämre lösning, det finns helt enkelt inte möjlighet att värma upp elementen med luft/vattenpumpen i sådana hus.

Grundförutsättningarna för att få ut det bästa ur din Luft-vattenvärmepump
Det är två komponenter som avgör om vi kan rekommendera dig att skaffa en luft-vattenvärmepump , det ena är att du inte får bo allt för långt norrut och på sätt har för kalla vintrar för att det ska vara ett effektivt alternativ. Det andra är att du har vattenburen värme redan. Uppfyller din fastighet dessa två kriterier så är det här ett alternativ som kostar betydligt mycket mindre i inköp än vad en bergvärmepump gör. Luft-vattenvärmepumpen är ett starkt alternativ som definitivt tål att jämföras när du ser över ditt värmesystem.

Det finns mycket att spara på att uppgradera din luft/ vattenvärmepump
Har du redan en luft/ vattenvärmepump? Om den har några år på nacken kan det löna sig att byta den trots att den fortfarande fungerar. Du kan nämligen ha en del att spara på elräkningarna genom att uppdatera den till en ny. De moderna värmepumparna fungerar bättre när det är kallare och de drar mindre med el. Tekniken har gått framåt snabbt de senaste åren, bättre medium, inverterstyrda kompressorer bland annat gör att du kan ha en hel del pengar att spara med att uppdatera ditt värmesystem. Det kan vara svårt att själv bedöma vilken prestanda anläggningen har och om den bör bytas eller kan hänga med ett tag till. Vi kan hjälpa dig att räkna på om det skulle vara lönsamt att byta upp dig

"Luft-vattenvärmepumpar tål att jämföras"

ENWELL STOCKHOLM
RING OSS GÄRNA PÅ 020-77 88 55

problemfritt ägande

Det enda som behövs för att din luft/ vattenvärmepump fortsatt ska fungera problemfritt och effektivt är att det genomförs en service regelbundet. Det är bra att låta en fackman gör service och tillsyn av värmepumpen varje år för att bibehålla prestanda samt öka livslängden. 

Förläng badsäsongen i poolen

Genom att komplettera din luft/ vattenvärmepump kan du även använda den för att värma upp din pool. På så sätt förlänger du badsäsongen och maximerar din investering av både pool och värmepump. 

Klimatsmart med energi från solen

Att solenergi är en underutnyttjad resurs vet de flesta. Med en luft/ vattenvärmepump kan du få bättre ekonomi, bidra till mindre klimatpåverkan och samtidigt enkelt få en behaglig inomhustemperatur.