KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvarmepump_3_1/>

luftvärmepumpar I STOCKHOLM

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

luftvärmepump & AC i stockholm

För den som inte har vattenburen värme är en luftvärmepump ett utmärkt komplement till den befintliga värmekällan. Oavsett om det är direktverkande el, braskamin eller annat som värmer huset idag, så kan du sänka dina uppvärmningskostnader och öka komforten inomhus. Den investering som det innebär att skaffa en luftvärmepump är låg jämfört med andra typer av värmesystem. För den som bor i ett lite mindre hus finns det pengar att spara på att komplettera värmekälla.

Tekniken bakom en luftvärmepump
Även om det är vinter och minusgrader ute så kan en värmepump med hjälp av solenergi värma upp ditt hus. Det börjar med den solvärme som lagrats i utomhusluften. Systemet består av två delar som är hopkopplade. Värmen skapas av kompressorn i utomhusdelen, här används energi från utomhusluften för att utvinna värme och sedan ökas värmen genom högt tryck. I den del som sitter inomhus passerar luften uppvärmda lameller och blåses ut i huset av en fläkt. Man placerar de båda enheterna så när varandra som möjligt för att inte tappa effekt. En luft/luftvärmepump kan köras i omvänt läge och skapa behaglig svalka inomhus. Samma installation kan alltså ge två funktioner - oslagbart under varma sommardagar!

Fördelar med att byta ut en gammal luftvärmepump
Har du redan en luftvärmepump som börjar bli till åren? Då kan du spara en hel del på att byta till en ny. Tekniken har gått fort framåt och det finns mycket att spara på att byta ut en åldrad värmepump till en ny. Dagens pumpar är mycket effektivare och klarar att producera värme även när det är många minusgrader. Dessutom har pumparna så kallad varvtalsstyrning, eller inverterstyrning som det egentligen heter, vilket innebär att kompressorn inte jobbar mer än vad som behövs för stunden. En effektivare värmekälla är också bättre för miljön. Är du osäker på om det är ett smart val att byta ut din värmepump så kan vi hjälpa dig att se över din nuvarande anläggnings prestanda.

Ett effektivt sätt att värma upp inomhusluften
En luftvärmepump är ett effektivt komplement för att värma upp det lite mindre huset. För de hus som är större kan det behövas två luftvärmepumpar för att fördela värmen i huset på ett bra sätt. Finns det redan en kamin eller elradiatorer så är en luftvärmepump ett utmärkt komplement för att få en jämn och behaglig inomhustemperatur året runt.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

 

stockholm stockholm luftluft
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.Luftvärmepumpens fördelar

• Mycket billigare i inköp än många andra värmesystem
• Bra komplettering till elvärme eller annan värmekälla
• Utnyttjar solenergi - ett miljövänligt alternativ
• Prisvärd värmekälla
• Snabb och enkel installation
• Fungerar även för att kyla huset varma sommardagar

Solenergi är en av de miljövänligaste energikällorna vi har tillgång till. Genom att omvandla solenergin till värme så får du en mer miljövänlig bostad med mindre klimatavtryck. På så sätt gör du både klimatet och din plånbok en tjänst på en och samma gång. Investeringen återbetalar sig snabbt då inköpskostnaden är låg och det ofta finns massor av pengar att spara på elräkningarna.

kontakta oss

Varför investera i en luftvärmepump?
Det finns flera anledningar till att köpa en luftvärmepump, en anledning som har blivit mer efterfrågad på senare år är att den fungerar även för luftkonditionering och kan sänka inomhustemperaturen under heta sommarmånader. Ett annat argument är att det är billigare än andra värmesystem, det är enkelt att installera utan stor åverkan på din fastighet. En bergvärmepump är mer effektiv men också en betydligt större investering som också kräver tillstånd att genomföra. Saknar du dessutom vattenburen värme ökar kostnaderna rejält, Den låga investeringskostnaden för en luftvärmepump betalas snabbt tillbaka då kostnader för el minskar rejält och i bästa fall kan halveras, jämfört med till exempel direktverkande el.

Luftkonditionering varma sommardagar
En stor fördel med en luftvärmepump är att det går att använda den för att kyla luften. De flesta klimatforskarna är överens om att vi i Sverige kommer att få varmare och längre somrar. Ofta är det svårt att hålla värmen ute från huset en varm sommardag och det kan bli outhärdligt varmt inne vilket kan leda till sömnsvårigheter och andra hälsoproblem. Genom att köra luftvärmepumpen ”baklänges” kyler den inomhusluften effektivt och kan hjälpa till att få en behaglig inomhustemperatur snabbt.

Investera i luftvärmepump - hur går det till?
Vi börjar alltid med ett besök i din bostad. Där tittar våra experter på förhållandena i ditt hem och lämnar ett kostnadsförslag på en lämplig lösning till just de förutsättningar och önskemål som finns hos er. Sedan bokar vi in en tid för installation, vilken oftast är klar på en dag, och du kan börja använda din luftvärmepump på en gång. Innan våra montörer åker från dig så kommer du att få en genomgång på hur du ställer in värmepumpen så som du vill ha den.

Spara energi med en luftvärmepump i garaget
En vanlig lösning är att använda sig av ett vanliga direktverkande element för att värma garaget. Dessa är billiga i inköp men dyra i längden på grund av uppvärmningskostnaden. En luftvärmepump är därför en betydligt bättre lösning för dig som vill ha underhållsvärme i garaget till ett rimligt pris. De är både energisnåla och fungerar riktigt bra i garage där luften kan cirkulera fritt i de öppna ytorna. En annan fördel med en garagepump är att de håller luftfuktigheten nere i garaget. På så sätt får du ökad användning av garaget när det gäller förvaring eller som hobbyrum.

Välja rätt luftvärmepump för garaget
Först och främst ska luftvärmepumpen klara att hålla underhållsvärme, det innebär en inomhustemperatur på omkring 10 grader. Funktionen gör att du kan hålla igång pumpen även när du inte är där, då slipper du värma upp garaget ”från noll” då pumpen varit avstängd. En annan sak att tänka på är att pumpen ska vara anpassad för nordiskt klimat, det innebär att den tål temperaturer ned till -20 grader eller kallare.

"Skaffa luftvärmepump och få luftkonditionering på köpet"

ENWELL STOCKHOLM
RING OSS GÄRNA PÅ 020-77 88 55

Med rätt service ökar både effekt och livslängd

Att rengöra enheten själv är lite pyssligt och det är svårt att komma åt överallt. Våra servicetekniker har mycket erfarenhet och den utrustning som behövs för att göra ett bra jobb. Genom att serva enheterna på rätt sätt och med jämna intervall förlängs livslängden på luftvärmepumpen och optimerar dessutom effekten. För att värmepumpen ska prestera så bra som möjligt så är årlig service att rekommendera. Utöver service kräver din luftvärmepump minimalt med underhåll och är enkel att sköta. Det enda du behöver tänka på att ställa in temperatur och effekt med några lätta knapptryck.

Allt fler upptäcker luftvärmepumpens fördelar

Många har redan upptäckt fördelarna med en luftvärmepump, fler och fler får upp ögonen för denna lösning och den komfort det innebär att ha en luftvärmepump. För de som behöver uppdatera sin uppvärmning på ett ekonomiskt sätt utan att investera en stor summa är en luftvärmepump det självklara valet. Har du dessutom en fungerande lösning för varmvatten så är en luftvärmepump det absolut billigaste och enklaste sättet att spara pengar på. För att du ska få ut en så jämn och behaglig värme på ett effektivt sätt så bör huset inte vara allt för stort.

Från planering till installation och vidare

Oavsett om du vill ha rådgivning eller om du är redo att boka in ett planeringsmöte så är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna på vägen till ett varmt, behagligt hem, dessutom med en miljövänlig värmelösning. Våra installatörer har gedigen kunskap och alla nödvändiga certifikat för att kunna göra jobbet enligt konstens alla regler. Självklart har vi ansvarsförsäkring för hela installationen, för din trygghet.