KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_nibe_300dpi/>

 frånluftsvärmepumpar I STOCKHOLM

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

FRÅNLUFTSVÄRMEPUMP i stockholm 

Tillsammans med den luft som lämnar huset vid ventilation så följer en massa värdefull värme. Med en frånluftsvärmepump så tas den värmen tillvara och återanvänds till ny värme och varmvatten. Det är ett miljövänligt och ekonomiskt sätt att värma upp huset på. När du kopplar på en frånluftsvärmepump kommer också ventilationen få förbättrad funktion. Värmen återanvänds för uppvärmning av din bostad, på ett väldigt effektivt sätt. Frånluften används till att värma upp ett medium i pumpen. Processen jobbar, enkelt beskrivet, med under- och övertryck i av detta medium en särskild ordning för att skapa ny värme som klarar att värma upp huset på nytt. En frånluftsvärmepump är effektiv, energisnål och miljövänlig.

Frånluftsvärmepump – När är det ett bra alternativ?
En frånluftvärmepump är ett utmärkt val till hus som redan har ventilation från köket och alla våtrum. Utöver mekanisk ventilation behövs dessutom friskluftsintag i alla rum via ventiler i antingen vägg eller fönster. Du behöver också vattenburen värme i huset. Finns alla dessa delar på plats har du helt rätt förutsättningar för en effektiv och energisnål värmelösning via frånluftsvärmepump.

Billigare elräkning med en värmepump
Beroende på vilken uppvärmning du har idag och hur din planlösning ser ut kan du spara en hel del pengar genom att byta till en frånluftsvärmepump från exempelvis el-värme. I vissa fall kan kostnaden så mycket som halveras. Du gör en investering som snabbt betalar sig.

Klimatsmarta värmepumpar utnyttjar solenergi

Genom att återbruka den värme som redan finns i huset får du en lösning som gör gott både för miljön och plånboken. På så sätt används den solvärme som från början värmde upp huset om och om igen.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

stockholm stockholm frånluftsvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.fördelarna med en frånluftvärmepump i stockholm

  • Kostnadseffektivt då värmen återanvänds
  • Tar liten plats
  • Bättre inomhusklimat med en kvalitetssäkrad ventilation
  • Varmvatten och värme i ett
  • Inget borrande i marken eller annat ingrepp på din tomt
  • Underhållsfritt med årlig service för optimal funktion och livslängd
  • Effektivt komplement till annan uppvärmning som jord- och sjövärme

    kontakta oss

Så här installeras en frånluftvärmepump
Om valet faller på en frånluftsvärmepump så bokar vi in ett hembesök. Vid mötet tittar vi på förutsättningarna i ditt hus och lämnar ett kostnadsförslag på den värmepump som är lämpligast. Vid installation väljer man en lämplig placering för pumpen samt leder ventilation och vatten via den. En elektriker kopplar sedan in pumpen. Normalt tar hela installationen en dag och du kan direkt njuta av förbättrat inomhusklimat. Våra installatörer går igenom anläggningens funktion med dig och informerar om vad som kan vara bra att veta kring skötsel. Efter ca ett halvår kontaktar vi dig för att se att allt har fungerat som det ska och att du är nöjd med din frånluftsvärmepump. Värmepumpstillverkarna lämnar generösa garantier så du kan känna dig trygg med din investering i många år framöver.

Enkel installation och enkel användning med frånluftsvärme
Ofta är en tvättstuga, grovkök eller liknade en bra plats att placera sin värmepump på. Den tar inte stor plats och det brukar ge sig självt vart den kan placeras. När värmepumpen väl sitter på plats så krävs det inte mycket underhåll för att du ska kunna njuta av ett behagligt inomhusklimat i många år framöver. Ungefär en gång per år behöver filtret rengöras eller bytas, många värmepumpar varnar när det är dags.

Flexibel och smidig uppvärmning
Installation av frånluftsvärmepump innebär inget större ingrepp på din fastighet, du behöver till exempel inte borra i trädgården. Installationen kräver inte heller något pappersarbete så som bygglov och liknande. Den relativt låga kostnaden initialt gör att den här typen av värmepump återbetalas ganska snabbt även om den inte är fullt lika effektiv som en bergvärmepump. Det gör att det är ett försvarbart val för den som vill sänka sina värmekostnader utan alltför stora investeringskostnader eller ingrepp.

"Återbruka husets överskottsvärme med en frånluftsvärmepump"

ENWELL STOCKHOLM
RING OSS GÄRNA PÅ 020-77 88 55

Att byta ut den gamla luftvärmepumpen

De senaste 10 åren har mycket hänt när det gäller teknik på värmepumpar. Dagens pumpar är mycket effektivare och ger dig mer tillbaka, både ekonomiskt och genom bättre inomhusklimat. Det är därför bra att se över den gamla anläggningen, det kan löna sig att uppdatera den även om den fortfarande fungerar. Hur länge en värmepump är lönsam och effektiv beror på modell och hur den har skötts om. Det kan vara svårt att själv avgöra när det är ekonomiskt försvarbart att byta sin värmepump, vi hjälper dig att se över anläggningens prestanda för att se om det kan vara dags att tänka på en ny lösning.

Frånluftsvärmepump passar i både nybyggda och befintliga hus

Den som planerar att bygga hus vet att det är mycket att tänka på, att installera en frånluftsvärmepump kan vara ett bra alternativ när det ska planeras värme och varmvatten. Även för dig som redan har ett hus och vill se över kostnaderna kan det  vara ett praktiskt och ekonomiskt bra val. Det som krävs för installation i ett befintligt hus är att värmen idag är vattenburen och att det finns så kallad aktiv ventilation. Vid nybyggnation är det klokt att planera för detta i ett tidigt stadium. Om du inte har vattenburen värme och aktiv ventilation så finns det andra alternativ som passar bättre för att få ett trevligt inomhusklimat på ett ekonomiskt smart sätt.

 

Frånluftsvärmepump ger värmeåtervinning även på vintern

Även när det är minusgrader under vintern fungerar en frånluftsvärmepump. Det är faktiskt då den visar sina bästa sidor. Då är skillnaden mellan inom och utomhustemperatur som störst och återvinningen av värmen blir extra gynnsam. Värmepumpen känner av inomhustemperaturen och kan på så sätt reglera hur mycket värme som ska produceras vilket sparar el och därmed pengar. De dagar då det är riktigt kallt så kan luftvärmepumpen behöva lite hjälp för att hålla temperaturen behaglig inomhus, då kan den behöva lite stöd av en kamin, el-patron eller annan värmekälla.