KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_service_4/>

 service av hållbara energilösningar

KONTAKTA OSS

service och utbyte av värmepump i stockholm & Täby

Alla typer av värmepumpar är en bra investering. Precis som andra investeringar behöver värmepumpar underhållas för att bibehålla en effektiv och energisnål förbränning. Gör man service ungefär vartannat år kan du få ut så mycket som möjligt, under så lång tid som möjligt, av din värmepump. Antingen beställer du service för en genomgång eller så tecknar du ett serviceavtal. Kontakta oss för pris på din specifika värmepump om du är intresserad av offert på service. Alternativet är att du tecknar ett serviceavtal som kostar 1 995 kr för ett standardavtal. Då ingår regelbunden service var 18:e månad. Generellt har då pumpens effekt minskat med 20-30% på grund av smuts och fett avlagringar. Genom att låta oss serva pumpen kan vi förlänga livslängden och därmed se till att din energibesparing blir så stor som möjlig. Vi på ENWELL Stockholm servar alla typer av värmepumpar såsom luft/luft, luft/vatten, bergvärme, aircondition och frånluftsvärmepumpar. Nedan är ett exempel på hur mycket du kan spara genom att låta din värmepump gå igenom kontinuerlig service.

KONTAKTFORMULÄR


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

stockholm stockholm service
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.Varför service?

- Optimerad effekt med största möjliga energibesparing.
- Tryggare värmetillförsel.
- Få renare luft och förhindra mögelbildning.
- Förlängd livslängd på pumpen.

Äldre jämfört med ny värmepump
Några fördelar är tydliga vid jämförelse av en ny och en äldre värmepump.
- Effektivare
- Mer miljövänlig
- Energisnålare
- Du får möjlighet till en inverterstyrd kompressor
- En bättre värmepump lönar sig i längden

Allt detta ingår vid en service
Vid en service går vi genom flera punkter. Vår service är anpassad för att du på ett kostnadseffektivt sätt ska få bästa möjliga värme och livslängd ur din luftvärmepump.

Detta är några av de åtgärder vi gör:
- Kontroll och funktionstest av värmepumpens kondensor.
- Tryckmätning och kontroll av strömförbrukning.
- Kontroll av innedelens dräneringsfunktion.
- Genomgång av eventuella frågor samt signering av service protokollet.

Tid mellan varje servicebesök
Inte bara service ger din värmepump mer tid samt en bättre funktion. Du kan hjälpa värmepumpen med en bättre luftströmning genom att rensa filtret en gång i månaden. Om du rensar filtret med jämna mellanrum bibehålls en god luftströmning vilket i sin tur ger värmepumpen goda förutsättningar att arbeta på ett ekonomiskt liksom miljövänligt sätt.

De största fördelarna med regelbunden service av värmepump
Absolut viktigaste med regelbunden service är att du då kan upptäcka fel i ett tidigt stadie. Innan problemet växer sig både större och därmed dyrare. Vidare får du en ökad livslängd på din värmepump tack vare den noggranna rengöringen ett servicebesök innebär. En ren värmepump har lättare att både ge värme och att fördela den. Vid en service undersöker vi även efter eventuella gasläckor. Då gasen inte luktar eller syns är det av stor vikt att kontrollera med specialutrustning. Trots ovanligheten kan en gasläcka uppstå till följd av en skada eller andra fel vilket potentiellt kan orsaka stora problem.

När utbyte av värmepump är ett bra alternativ
Beroende på din unika situation är det svårt att veta när du tjänar mest på att byta ut din gamla värmepump. Dock finns några tecken vilka påvisar en försämring av värmepumpens funktion. Ett sådant tecken kan vara missljud. Vanligen uppstår missljud från kompressorn om den inte längre fungerar som den ska. Med tanke på hur kostsamt och svårt ett byte av kompressor är behövs då ett utbyte av hela värmepumpen. Hör gärna av dig om du behöver rådgivning kring din värmepumps funktion.

"En värmepump tappar generellt 20-30% av sin effekt redan efter 18 månaders användning så då är det dags att göra en service"

ENWELL STOCKHOLM
RING OSS GÄRNA PÅ 020-77 88 55

Serviceavtal

Om du skaffar ett serviceavtal med oss innebär det att någon av våra servicetekniker kommer ut och servar din värmepump. Vår tekniker kommer ut var 18:e månad och ser till att er värmepump återfår sin fulla effekt som den hade vid inköpstillfället. Skulle vi inte lyckas höja värmepumpens verkningsgrad efter vår service får du pengarna tillbaka. 

 

Livslängden på olika värmepumpar

Om du äger en luftvärmepump, luftvattenvärmepump, frånluftsvärmepump eller liknande kan du räkna med en livslängd på 10–20 år. Om du äger en bergvärmepump har den en något längre livslängd på ca 20–25 år. Beroende på vilken tillverkare du köper din värmepump från medföljer ett antal års garanti, ibland ingår även försäkring.

 

Förläng livslängden

När din värmepump arbetar drar den igenom husets fulla luftvolym upp till 30 gånger per dag. Damm och partiklar fastnar i luftvärmepumpens filter som du själv kan rengöra. Men en hel del sätter sig i innerdelens fina lameller och orsakar därmed bakterietillväxt och minskat luftflöde. Detta leder till sämre värmeeffekt.

FILM

Ta del av rörligt material.